7 Kasım 2014 Cuma

KISIR SEVERLER ,BUYRUN :))))



Kara ufak simit, kişi başına bir çay bardağı tepsiye koyulur.Üzerine 4-5 kaşık domates salçası varsa birazda küçük doğranmış 4-5 domatesle bir güzel köfte yoğurur gibi yoğurulur. İyice yoğurduktan sonra bulgur yoğurma ile pişirilir. Üzerine göz kararı  karabiber, tuz ,kimyon , koyulur ve yoğurulur. Bir tabakta yeşillikleri hazırlanır, yeşil soğan ,maydanoz, yeşil biber, nane, doğranıp kısıra karıştırılır. Nar ekşisi ve zeytinyağı bolca koyulur. Bir tanede limon sıkılıp karıştırılır. Afiyetle yanına turp salatası ve turşuyla, marulla servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder