3 Temmuz 2014 Perşembe

iftar için antep usulü dövmeli alaca çorbaya bayılacaksınız.



2 su bardağı aşurelik buğday 
1 su bardağı nohut 
Yarım su bardağı yeşil mercimek 
2 adet soğan 
3-4 adet kurutulmuş dolmalık kırmızı biber 
1 çorba kaşığı domates salçası 
4 çorba kaşığı zeytinyağı 
Yarım çorba kaşığı 
tatlı kırmızı toz biber 
2 çorba kaşığı tarhun otu 
Tuz 

Aşurelik buğdayla, nohutu akşamdan ıslatın. Birkaç su yıkadıktan sonra buğday ve nohutu tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Üzerine kapak örterek, dinlenmeye bırakın. Ertesi gün biraz su ilavesi ile ağır ateşte pişirin. Malzemeler yumuşayınca yıkadığınız mercimekleri ekleyin. Halka şeklinde doğradığınız soğanları ilave edin. Mercimekler piştikten sonra yıkadığınız ve küçük parçalar halinde kestiğiniz kurutulmuş dolmalık kırmızı biberleri ekleyin. Birkaç dakika sonra tuzu ve salçayı ilave edin. Çok kısık ateşte pişirin. Küçük bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Kızdırdıktan sonra yarım çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. Sonra çorbanın üzerine ilave edin. Son olarak 2 çorba kaşığı tarhun otunu çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder